Wie is Anne Frank en waarom is zij zo bekend?

Anne Frank moest tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduiken om aan de Jodenvervolging van de nazi’s te ontkomen. Maar ze werd ontdekt en kwam om in concentratiekamp Bergen-Belsen. Dankzij de publicatie van haar dagboek is haar verhaal wereldwijd bekend geworden. Het dagboek van Anne Frank is inmiddels in 70 talen vertaald. De plek waar Anne zich van 1942 tot 1944 verborgen hield, heet het achterhuis en is onderdeel van ons museum. In het museum kunt u ook het originele dagboek van Anne Frank zien, dat zij tijdens de onderduiktijd schreef. Het museum vertelt over de omstandigheden waaronder de acht onderduikers leefden en door wie ze zijn geholpen. De museum- en tentoonstellingsinformatie is in het Nederlands en Engels. Een museumgids in uw taal is verkrijgbaar aan de entree. Voor wie niet naar het museum kan komen is er Het Achterhuis Online.

Anne Frank Tijdlijn

Foto’s en films van de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Anne Frank in de context van de Tweede Wereldoorlog. De Anne Frank Tijdlijn is er in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Portugees.

Meer

Anne Frank Guide

Scholieren kunnen met de Anne Frank Guide een goed verhaal over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog schrijven of een presentatie voorbereiden.

Meer

Google Cultural Institute

Bekijk de online visuele tentoonstelling over Anne Frank en andere gerelateerde exhibits over de 20ste eeuw.

Meer

Bestel het dagboek

Anne Frank houdt van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Bestel het dagboek van Anne Frank in onze online winkel.

Meer

Tip!

De website van de Anne Frank Stichting is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Gebruik het taalmenu en het zoekveld rechtsboven om informatie te vinden.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House.

Groepsprogramma’s

Het museum biedt verschillende programma’s voor schoolgroepen. Daarnaast zijn er programma's voor volwassenen en voor kinderen die met hun (groot)ouders naar het museum komen. 

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House. Meer
Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House.

Online tickets

Koop toegangskaarten online, print ze uit en loop bij aankomst bij het museum direct door naar de speciale toegangsdeur, links van de hoofdingang. Dat scheelt veel tijd en is wel zo gemakkelijk. 

Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House. Meer