Kuka Anne Frank on ja miksi hän on niin kuuluisa?

Anne Frank joutui piileskelemään toisen maailmansodan aikana pelastuakseen natsien juutalaisvainoilta. Hänet kuitenkin löydettiin ja hän menehtyi Bergen –Belsenin  keskitysleirissä. Koska Anne Frankin  päiväkirja on julkaistu, hänen tarinansa tunnetaan koko maailmassa.  Päiväkirja on tähän mennessä ilmestynyt  70 kielellä. Salainen siipi, jossa Anne Frank piileskeli  vuosina 1942 -1944 on osa Anne Frank –museota. Museossa on esillä myös alkuperäinen päiväkirja, jota Anne Frank piti piileskelynsä aikana. Näyttely kertoo siitä, millaisissa olosuhteissa Anne Frank ja seitsemän muuta juutalaista piileskelivät sekä ketkä heitä auttoivat piileskelyn aikana. Museotiedotteet ja näyttely ovat hollannin- ja englanninkielisiä. Jos on estynyt käymään museossa,  näyttelystä on englannin-, saksan- ja hollanninkielinen verkkoversio  osoitteessa: The Secret Annex Online.

Anne Frank - tietopankki

Koululaiset voivat käyttää apunaan Anne Frank -tietopankkia  Anne Frankia ja toista maailmansotaa käsittelevissä koulutehtävissä. 

Lisää

Tilaa Anne Frankin päiväkirja

Anne piti päiväkirjaa 12. kesäkuuta  - 1.elokuuta 1944 välisenä aikana. Tilaa Anne Frankin päiväkirja  nettikaupastamme.

Lisää

Vihje!

Anne Frank -talon verkkosivusto on  hollannin, englannin,saksan, espanjan ja italiankielisenä. Käytä informaatiota etsiessäsi kielivalikkoa  ja hakukenttää sivun oikeassa yläkulmassa.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House.

Ryhmät

Museolla on erilaisia ohjemia koululaisryhmille.  Lapsille, jotka vierailevat museossa vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa on myös erityisiä ohjelmia.  Lisätietoa museon englanninkielisellä sivulla.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House. Lisää
Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House.

Online-pääsyliput

Jos ostaa pääsylipun internetistä ja tulostaa sen,  museoon pääsee  pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella sijaitsevasta erityisestä sisäänkäynnistä. Näin välttyy jonottamiselta ja säästää paljon aikaa.  Lisätietoa museon englanninkielisellä sivulla.

Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House. Lisää