Vem är Anne Frank och varför är hon så känd?

Anne Frank tvingades gå under jorden under andra världskriget på flykt undan nazisternas judeförföljelse. Men hon upptäcktes och avled i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Hennes historia har blivit känd över hela världen tack vare publiceringen av hennes dagbok. Dagboken har nu översatts till 70 språk. Den plats där Anne gömde sig från 1942 till 1944 kallas för gårdshuset och är en del av museet. I museeet kan du också se den dagbok hon skrev när hon var gömd i original. Museet berättar om de omständigheter som de åtta gömda personerna levde under och vilka som hjälpte dem. Informationen på museet och utställningen är på nederländska och engelska. För de som inte kan komma till museet finns The Secret Annex Online (på Engelska). 

Beställ dagboken

Anne Frank skrev dagbok från den 12 juni 1942 till den 1 augusti 1944. Beställ Anne Franks dagbok i vår webbutik.

Mer

Tips!

Anne Franks hemsida finns på holländska, engelska, tyska, franska, spanska, och italienska. Använd språkmenyn och sökfunktionen överst till höger för att hitta information.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House.

Program för grupper

Museet erbjuder ett antal program för skolklasser. Det finns också program för vuxna och för barn som kommer med sina (mor eller far) föräldrar till museet. Se mer information på engelska.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House. Mer
Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House.

Online biljetter

Köp entrébiljetter online, skriv ut dem och gå direkt till den speciella dörren till vänster om huvudingången. Det sparar tid och är så mycket enklare. Se mer information på engelska.

Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House. Mer